pátek 13. listopadu 2015

Čtenářský deník vol.4 - Zase ty leporela...

Kam se ztratila rolnička? - Andrea Popprová



Přiznám se, že toto leporelo mě nezaujalo na první pohled, ale až na ten druhý. Honzík si ho vybral sám a já jsem na jeho kouzlo přišla až později. V klasickém leporelu hledáme s chlapečkem Vojtou a jeho kašpárkem ztracenou rolničku v prostředí, které jsou dětem velice blízké (dětský pokoj, kuchyně, zahrada,...). Co fakt oceňuju na obrázcích je jejich pravdivost - hračky v dětském pokoji máme skoro stejné (včetně nepořádku), v koupelně najdeme v pračce autíčko, autíčko najdeme i v postýlce a tak podobně. Jedná se o prostředí, ve kterých se děti orientují a připadají jim proto přátelská.


U Albatrosu za 89,-.

Nakupujeme! - Libor Páv




Toto leporelo jsem koupila hlavně kvůli tomu, že u nás už dlouhou dobu vede od tohoto autora leporelo Jedeme, jedeme  (http://vyletyprodeti.blogspot.cz/2015/11/ctenarsky-denik-vol2-tentokrat-dopravni.html). Obrázky popisují místa, kde běžně nakupujeme: Vánoční trh, supermarket, pekřaství,..) a jsou opět zaplněné obrázky. Musím přiznat, že zatím neměla takový úspěch jako ta o dopravních prostředcích, ale myslím, že bude mít spíš úspěch u holčiček. Opět je koncipována jako hledací, hledáme rodinku včetně jejich zvířátek.


U Albatrosu za 89,-.

O odvážném autíčku - Jiří Žáček, Jitka Petrová



Poněkud netradiční leporelo, které zaujme hlavně rodiče. Obrázky od Jitky Petrové jsou doplněné kolážemi a fotografiemi. Jsou určené už pro větší děti, ale zaujaly i toho našeho dvouletého. Je to tak trochu jiná koncepce, která teď frčí u menších nakladatelství typu Běžiliška nebo Meander. Jsou doplněné skvělými básničkami Jiřího Žáčka. Jde o příběh autíčka, který se svou rodinou vypraví na dlouhou cestu.



Vydal Albatros, bohužel momentálně nesehnatelné, vyprodané.


Žádné komentáře:

Okomentovat