sobota 21. listopadu 2015

Čtenářský deník vol.5

Jana Uhlířová - Jak mašinka Růžena nezůstala stát na vedlejší koleji




Útlá knížka pro malé děti, která by měla být přestupní stanicí mezi leporelem a klasickou knížkou, co stránka to jeden obrázek s krátkým textem pod. Příběh o mašince skýtá nejmenším dětem i poučení o úklidu. Mě osobně knížka příliš nezaujala, hlavně její výtvarná stránka. Ale náš tříletý se na ni vrhl a museli jsme ji prohlížet stále dokola. Takže tentokrát doporučuje Honzík.



Nakladatelství Baset za 129,-.

Zuzana Pomykalová - Záhada prázdné zvonice




Toto je strašně krásný kousek knížky. Nádherné ilustrace Sylvy Francové, které se prolínají s textem zaujmou dospělé i malé děti. Jde o pátrání malého Matyáše a jeho dědečka po zvonu Kryšpínu, který zmizel z jejich kostelní věže. Detektivní zápletka je zavede až do Hamburku a jeho námořního přístavu plného svérázných námořníků. Je určen spíše starším dětem, tak od 10 let výše (v zápletce je se objevují i postavy z druhé světové války). Doporučuji všemi deseti.
U Albatrosu za 161,- Kč.

Petr Sís - Tibet - Tajemství červené krabičky



Výtvarník Petr Sís má své knihy opravdu vypiplané a stojí za to. Jsou určeny hlavně starším dětem (tak 13+) a dospělým. V této knize sledujeme příběh vypravěčova otce a jeho cesty po Tibetu vnímané dětskými očima. Kniha je doplněná tajemnými ilustracemi, mandalami a mapami. Bohužel jsou jeho knihy téměř všechny vyprodané a nedají se sehnat. Včetně této.

Žádné komentáře:

Okomentovat