neděle 13. prosince 2015

Hrací koutek vol.1

Někdy prostě zlobí a vy nemáte čas se jim věnovat. Hračky je nezajímají nebo zrovna prostě nejsou aktuální. Tady je pár "alternativních her" pro ty nejmenší.

Kolíčky na šňůře


Náš mladý miluje kolíčky, říká jim žabky :) Mezi dvě židle jsem mu doma natáhla šňůru, kde si prcek kolíčky první připínal, potom odepínal, potom třídil podle barev. Připnout prádlo pro něj bylo ještě těžké, ale zabavil se docela na dlouho.
Procvičí si motoriku a barvy.

Lego nebo stavebnice podle barev


Stavení baráčků, mostů a garáží je už nuda. V tom momentě naběhne máma a zadá úkol. Poskládat kostičky nebo lego podle barev. Zadání splněno a ještě jako bonus přidáme ovce.
Procvičí si motoriku a barvy.

Výroba sušenek razítkem


Nedávno jsem ho zapojila do výroby sušenek nebo perníčků. Pokud máte doma razítka, pořádně je umyjete, pak si děti můžou  do těsta obtisknout i svoje motivy. Skleničkou vykrojíme kolečko a do kolečka už si dítě obtiskne svoje razítko.




Dřevěné kostičky Topa Toys



Ty jsou prostě moje oblíbené, náročnost odstupňována od 4 kostiček s jednoduchými motivy až po ty náročné z 20 kostiček. Česká značka Topa Toys jsou vyrobené z lehkého dřeva, poměrně nezničitelné a obrázky tvoří čeští ilustrátoři. Podpořte českou hračku :)


Žádné komentáře:

Okomentovat