středa 30. prosince 2015

Čtenářský deník vol.7 - Čertovský a vánoční

Období mezi Mikulášem a Vánocemi, kdy je venku zima je ideální pro čtení knížek.

Vánoce kolem světa



Tato knížka od Karolíny Medkové s krásnými ilustracemi Márie Nerádové nám hodně pomohly při těšení na Vánoce. Je plná úkolů a obrázků z různých koutů světa, ukazuje, jak se slaví Vánoce v jiných kulturách a na jiných kontinentech. Vhodná už pro starší děti, cca od 3-4 let. U Albatrosu, momentálně se dá sehnat kolem 100,- Kč, takže nakupujte na příští vánoční období.

Čertovská pohádka - Jiří Žáček


Po Mikuláši u nás nastala období velkého strachu z čertů. Aby se prcek zase tak moc nebál, vybrala jsem mu ke čtení na dobrou noc pohádku o čertech od Jiřího Žáčka, která je doplněná krásnými ilustracemi Karla Franty. Byla to výborná volba, obrázky jsou kouzelné, ale rozhodně ne strašidelné, pohádka je doplněná básničkami a je vtipně napsaná, plná jakože nadávek hlavního čerta Lucipéra a ostatních čertíků. Vydal Fragment, momentálně kolem 180,- Kč.

Čertovo kopyto

Tuto knížku bych nazvala undergroundovými pohádkami. Nakladatelství Meandr vydalo sbírku 30 pohádek od českých známých undergroundových spisovatelů, hudebníků, textařů atd. Třeba Mejla Hlavsa, Třešňák, Bondy,... Je krásně výtvarně zpracovaná, tak jak už to u tohoto nakladatelství je zvykem. Určeno pro starší děti, tak od 5 let. Dá se sehnat za cca 250,- Kč.







Žádné komentáře:

Okomentovat