pondělí 21. prosince 2015

Údolím lišky Bystroušky s kočárkem

Výlet dlouhý cca 6 km, který krásně zvládnete i s kočárkem a cestou se můžete  kochat krásnou přírodou. Startujeme na Velké Klajdovce, kde se krásně dostanete MHD z Brna, a to buď busem 78 nebo 201 a 202 ze Staré Osady.



Nad hotelem Velká Klajdovka je turistický rozcestník, kde se vydáme po zelené - směr Kopaniny, na tomto turistickém rozcestníku se už budeme držet cyklistické trasy číslo 5005, zelená turistická značka jde zkratkami, které nejsou sjízdné pro kočárek. Projdeme kolem Resslovy hájovny, kde je krásné posezení pod stromem a pokračujeme po cestě směrem dolů do údolí. Najdeme tu malý rybníček s Liduščiným památníkem a krásné posezení. My jsme tu byli na jaro, když se zrovna vylíhli pulci a voda jich byla úplně plná.

Cesta dolů do údolí už nás vyvede přímo do Bílovic, po cestě ještě potkáme studánku Leoše Janáčka. Do Brna se můžeme dostat opět pomoci  MHD. V Bílovicích doporučuju k návštěvě hospůdku Ostrov, která je překvapivě na ostrůvku uprostřed Svitavy. Je tu fajn dětské hřiště a výborné uzeniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat